Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szerelmem, C. Ronaldo

Nem is olyan régen Z. Antal azt kérte jegyzetében, tiltsák be a Real Madridot, lassan unalmas lesz a foci, mert bármennyit loholnak, nyűglődnek, tülekednek a többiek, legfeljebb a döntőig jutnak, ott nincs tovább ugribugri, a Királyi Gárda úgyis nyer.

Hirdetés
Hirdetés

Egy Zinédine Zidane nevű úriember volt akkor a tréner, bal lába kisujjában volt a játék minden csínja-bínja, éles szeméből és kopasz fejéből tudás és határozottság sugározott, tökéletes hangzású zenekarként dirigálta a fiúkat, egy Karajan pontosságával és egy Gustavo Dudamel fantáziájával. Kettő-null, három-null, öt-egy, pontozással vagy kiütéssel nyertek.
Jött egy Santiago Solari nevű úriember-nőcsábász termet és fizimiska, kifogástalan öltöny, csinos nyakkendő, ápolt, parfümözött, olajozott frizura, büszke tartás, mint Napóleon a csatatéren (nem Waterloonál, valamivel azelőtt). Intelligens olvasó (és a Hírmondóé csakis ilyen lehet) könnyedén rájön, Solari úr mintha Cristiano Ronaldo lenne, csak éppen nem focigatyában, és a pálya szélén, nem a fűben nyargalva. A Nagy C7 hasonmása, amint valami divatbemutatóról betévedt a Santiago Bernabeu oroszlánketrecébe.

Hasonmás, annyi. A klub nagy­okosai eközben C. Ronaldot eladták. Nos, ha tízszer annyi pénzt is kaptak érte, mint amennyit Teleormanban egy hónap alatt elcsórnak, verhetik a fejüket a falba. Mert bebizonyosodott, mekkorát tévedt Marx Károly atyánk, amikor azt mondta, a történelmet a tömegek csinálják. Egy frászt, tömegek! Antonius belehabarodik Kleopátra pisze orrába, Róma és Egyiptom felforrnak, mint a keveretlen puliszka. Egy idióta, egy pisztoly, cakk-pakk, kész egy világháború.

C. Ronaldo, cakk-pakk, gól. Ugyanis a portugál egy-egy adócsalás és szexuális zaklatás között ontotta a gólokat. Most? Luka Modrić passzol, Casemiro egy csel, még egy, bumm, kapufa. Beadás, Benzéma gyönyörű fejes, öt centire a kaputól. Ronaldo nélkül a Real béna kacsa.
Borsódzik a hátam, ha arra gondolok, hogyan mutat majd a magyarok olimpiája, ha Katinka nyugdíjba vonul, ha Kozák Danuta nem evez többé? És Diószegi úr, vigyázzon Tandiára, mert nélküle nem play-off lesz, hanem play-off-off-off…

Közben a Real Madrid is lépett: úgy néz ki, Zidane visszatér a kispadra. Vajon a régi lesz-e C7 nélkül?

Zubreczky Antal

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás