Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Távozott a Sepsi-SIC teremlabdarúgó csapatának kulcsembere

Távozott a Sepsi-SIC teremlabdarúgó csapatának kulcsembere Sport

December elején játszotta utolsó bajnokiját a Sepsi-SIC teremlabdarúgó csapata, amely január 13-án hazai pályán bizonyíthat a pontvadászatban. Megkeresésünkre Mánya Szabolcs edző-játékos mesélt a felkészülésről, a keret átalakulásáról.

Hirdetés
Hirdetés

December 3-án, a Dévai West otthonában zárta az évet a háromszéki gárda, amely 5–7-es győzelemmel térhetett haza, azóta viszont egyszer sem léptek pályára, még barátságos meccset sem játszottak. „Január 3-án álltunk ismét edzésbe, nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre, ezért felkészülési találkozóra sem volt lehetőségünk. Természetesen az a célunk, hogy mindenki a legjobb formába lendüljön a folytatásra, ezért a pihenő idejére is voltak kiadva különböző feladatok annak reményében, hogy ott tudjuk majd folytatni a bajnokságot, ahol abbahagytuk” – mondta el Mánya Szabolcs.

A sepsiszentgyörgyiek edző-játékosa azt is elárulta, hogy komolyabb nevet nem igazoltak a klubhoz, az utánpótlás csapatból hoztak fel fiatal játékosokat, azonban nagy érvágás lehet Jakab Róbert távozása, aki kulcsfontosságú szerepet töltött be a gárdán belül. „Érkezőkről nem tudunk beszámolni, pár fiatal került fel edzeni a nagyokhoz, bízunk a jelenlegi keretünkben. Egyetlen játékosunk távozott, a csapatkapitány: Jakab Róbert családi, illetve személyes okokra hivatkozva visszavonult a teremlabdarúgástól, ő már nem tartozik a Sepsi-SIC kötelékébe. Dolgozott, illetve egyetemen is volt még a futsal mellett, ezért döntenie kellett” – nyilatkozta Mánya.

Jakab igazi vezéregyénisége volt a csapatnak, a társak felnéztek rá, sok tapasztalat állt mögötte, ami mindig hasznukra volt a mérkőzések során. Ennek ellenére a sepsiszentgyörgyiek mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy megfelelően pótolják őt, illetve a legjobb eredményeket érjék el a bajnokságban. „Továbbra is az a célunk, hogy a legjobb 5-ben, 6-ban végezzünk és tisztességesen helytálljunk. Véleményem szerint eddig ezzel nincs gond, és azon dolgozunk, hogy a folytatásban is így legyen. Ha sikerül valami extrát nyújtanunk, az a csapat érdeme, ha nem jön össze akkor sem dől össze a világ, az első évben a csapatépítésen van a hangsúly” – vázolta fel.

A Sepsi-SIC számára január 13-án folytatódik a bajnokság, hazai pályán fogadják a Simándi Sólymok együttesét. A vendégek eddig mindössze három pontot gyűjtöttek össze, így a zöld-fehérek egyértelműen a mérkőzés favoritjai. „Egyetlen ellenfelelet sem szabad lenézni és alábecsülni, ezt mindig kihangsúlyozom. Tudjuk, hogy hétvégén mi vagyunk a meccs esélyesei, ha sikerül győzni akkor az nagy önbizalmat adhat nekünk, bátrabban focizunk majd a következő fordulókban. A célunk az, hogy szombaton három ponttal gazdagodjunk” – nyilatkozta bizakodóan az edző-játékos.

Sebestyén Ervin

Fotó: László Ildikó

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás