Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új edző a KSE futballcsapatánál

Új edző a KSE futballcsapatánál Sport

Edzőváltáson esett át a labdarúgó 3. Ligában szereplő Kézdivásárhelyi SE csapata, amelyet az új idényben a brassói származású Liviu Negoiță irányít a kispadról.

Hirdetés
Hirdetés

A felső-háromszékiek új vezetőedzője kiváló szezont zárt a harmadosztályú bajnokság 5-ös csoportjában, ahol a felsőházi rájátszásba juttatta a Brassói Kids Tâmpa együttesét, amely ezzel a teljesítménnyel az eddigi legjobb eredményét érte el. Liviu Negoiță a KSE-nél Gelu Moldovant váltja a kispadon, és egy idényre szóló szerződést kötött, az augusztus végén kezdődő 2024–2025-ös bajnoki kiírásban pedig immár ellenfélként találkozik volt klubjával, a két gárda ugyanis vélhetően azonos csoportba kerül majd.

Labdarúgói pályafutása során Liviu Negoiță több mint 250 mérkőzésen lépett pályára az élvonalban az Astra Ploiești, az Unirea Urziceni, a Ceahlăul Piatra Neamț, az FC Argeș Pitești és a Dacia Mioveni színeiben. Edzői karrierje elején három csapatnál is segítőként dolgozott az FC Voluntari-nál, a Brassói FC-nél és a Brassói Coronánál. Tavaly nyáron nevezték ki vezetőedzőnek a Kids Tâmpa élére, a sikeres szezon ellenére azonban úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a csapatnál.

A távozó szakvezetőt egyik volt játékosa, a támadó Iuliana Nechita is követte, a KSE pedig további három labdarúgóval erősített, a hátvéd Marius Burlacu és Raul Rusu, valamint a középpályás poszton játszó Raul Drugă mind a Barcarozsnyói Olimpic együttesétől érkeztek, ahol alapemberek voltak – számolt be róla a monitorulexpres.ro portál.

A Kézdivásárhelyi SE pénteken hazai pályán felkészülési meccset játszott az ugyancsak 3. ligás Gyulafehérvári CSU-val, amelytől 2–0-ra kapott ki. A Kovászna megyei gárda tétmérkőzésen hazai közönség előtt mutatkozik be az új idényben, szerdán 17 óra 30 perctől a Székelyudvarhelyi FC-t fogadják a Román Kupa első körében rendezendő székely rangadón.

Fotó: ACS Kids Tâmpa Brașov/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. július 31., 11:33
    ÉRTÉKELÉS: 7

    A gyerek csapatoknál sem ártana pár „edzőt” a kispadra küldeni! Sok ügyes odaadó edző van, de akad olyan is aki a kocsmai csapat edzőjeként sem ütné a szintet! 1 ekkora városban és környékéről ne lehessen egy 3.ligás csapatot kinevelni……
    Minden feltétel adott: pályák, szorgos gyerekek, odaadó szülők!!!!
    Gondolkozzanak el a nagyok!!!!!